Ik weet van mezelf dat ik heel snel afgeleid ben. Mijn hoofd gaat continu door. Op het moment dat ik de vaatwasser leeg aan het halen ben dan zie ik dat het filter schoongemaakt moet worden, daar begin ik dan direct mee, ik zie het aanrecht-doekje liggen die in de was moet dus die breng ik naar boven en oh hey er kan wel een was aangezet worden. Eind van het verhaal? De vaatwasser is nog steeds niet leeg. Gelukkig weet ik dit van mezelf en probeer ik me altijd te focussen op 1 taak. ⠀

In mijn werk komt dit uiteraard ook terug. Wat heel goed werkt? De pomodoro techniek. Met de pomodoro techniek werk je steeds in periodes van 25 minuten geconcentreerd, afgewisseld met 5 minuten pauze. Zo kan ik lekker gaan met die banaan zonder afgeleid te worden. 🍌 🔥 ⠀

Je hebt hier veel verschillende apps voor, zelf gebruik ik ‘Focus Timer’.

Leave A Comment